Sunday, 8 September 2013

Assalamualaikum..

Perrggghh.... lama nya aku x menulis dlm blog ni.. siap bersawang merata tempat.. dh bersawang berhabuk sampai x nmpak jalan.. muahaha.. sorry noo.. bukan apa bz.. bz apa x tau..
Tup2 dkt setahun aku x update blog aku.. la dh masuk ank 3 pn.. untuk info aku baru deliver new baby on 27 May 2013.. bby boy lg.. so now 3 dh anak aku.. wey 3 dh.. last kot yg ni.. he3.. x mampu dh.. doktor warning aku dh.. besa lah mcm2 mslh masa pregnant tp aku leh buat rileks.. nnt 2 aku cerita pasal time aku pregnant n berslin.. mcm2 cerita sedih dan gembira.. kelakar pn ada.. okey lah jumpa nnt no..
Kt rumah nk update x boleh.. guna ipad xreti aku.. netbook aku dh bg kat ank dara dh.. so pelan2 kayuh nk update blog ni..

sampai jmpa lg


Layannzz

Monday, 14 May 2012

Handmade Greetings Card...

Assalamualaikum..

Teruja aku tgk handmade nya greetings card.. mmg kreatif la person ni... cuba korang chk ni link dia.. skrg dia bt give away... so bole la join... jom2...
http://azlina-lin.blogspot.com/2012/05/may-2012-blog-giveaway.html

Layanzzzz...

Tuesday, 10 April 2012

Birthday..

Assalamualaikum...

Today is my 33th birthday.. mmpp dh 33 tahun umur aku.. fuh.. semakin berusia mcm2 pikir.. tp lebih kepada ank2... nothing special for today.. sbb aku keja.. he3.. so tunggu esok la.. cuti semalaysia.. thanks to kawan2 yg wish my besday today thru fb lah.. hp lah.. call la.. n etc2... he3..
mengharapkan sesuatu from my hubby... (ada ke) sbnrnya.. mengingati tarikh dan ucapan tu sudah memadai.. menunjukkan dia ingat hari2 penting.. okey lah..

So layannzzz....

Wasalam...

Monday, 9 April 2012

Happy Untuk Kawan2...

Assalamualaikum..

Bila dgr ramai kawan2 dapat berita gembira.. aku pun suka ja.. kawan2 mengandung aku yg teruja.. hati aku ni tergedik2 nk jgk.. tp apakan daya.. semoga semua kawan2 aku tu selamat dan sihat bersama kandungan depa kan.. aku teruja sgt2.. sbb kalo ikut esok (10 April 2012) besday aku.. due date aku bersalin.. tp apa kan daya.. x dk rezeki aku.. kalo tidak mesti jd besday gift yg special utk aku.. xpa mungkin bukan rezeki aku lg.. moga nnt ada rezeki utk aku satu family.. mmg bila ingat ja tarikh esk aku jd sebak dan bergenang air mata.. org happy2 ja nk sambut besday tp aku terbalik.. Besday tu cma satu hari mengingati hari kelahiran kita.. tp kita perlu ingat.. bila sampai tarikh tu usia kita bukan semakin muda tp semakin menigkat dan byk yg perlu kita ubah.. jg terlalu suka.. tp bykan ilmu di dada.. itu yg penting.. jga kesihatan dan pemakanan.. Mmmpp ok lah.. x dak benda nk bt aku membebel kt sini plak.. ok.. adios..

Wassalam..

so layannnzzz..

Thursday, 5 April 2012

Kawan Lama...

Assalamualaikum..

Hari ni aku balik awal.. tp kelam kabut gak la.. tkt minyak keta abis tgh jalan.. aku mmg camni.. suka sgt last2 minit buh minyak.. kdg2 sampai abis miyak tepi jalan apa lagi aku call ja hero besar (En Hubby) hik,..hik.. mmg dh selalu jd cam gitu..so td tawakal ja bawa keta dari jitra nek hgway bawa hero kecik.. kelam kabut sebab nk pi sekolah ambik kakak... ada latihan tarian plak..

Isyhh... lari byk dari tajuk aih.. sebenarnya aku nk cerita x byk pun.. hari ni aku dpt msg dari kawan lama.. terus rasa terharu sbb dia bgtau tetiba dia teringat kt aku sgt2 2,3 hari ni.. harap dia x dk apa2 la kan.. dia adalah kwn aku yg tebaek.. aku kenal dia sblm aku menikah sampai masing2 menikah ada anak.. dia byk tolong aku.. dari aku susah jatuh tertirap sampai aku bole bina balik keyakinan diri aku.. kekuatan aku nk teruskan semua dugaan hidup.. dia byk bg aku motivasi.. sampai la aku x kan lupa jasa dia.. thanks my dear friend..

so nama x pyh la aku dedahkan untuk kebaikan bersama.. biar lah kebaikan dia menjadi kenangan selamanya dlm hidup aku.. pada aku dia seorg yg berani, berterus terang dan baikhati.. at least dia masih ingat kt aku.. kadang2.. semoga jasa baik dia terhadap aku Allah akan balas.. sbb aku x mampu nk balas..

Wassalam...

So layanzzzz...

Tuesday, 3 April 2012

Tutorial Riben...

Assalamualaikum..

tutorial riben...
leh blajar plak yg ni.. cun2
http://www.scrap-a-little.com/2009_07_01_archive.html

Thursday, 29 March 2012

Hari terakhir...

Assalamualaikum..

2nd entry ni tetiba nk bt bila teringat yg hari ni last day untuk sorang member aku kt IKBN Jitra.. Technician merangkap semua keja dia bt.. he3.. Noor Azman Zakaria..  sedih gak dia nk pi..pi mana? dia kena tukar pi IKBN Naka.. bkn apa.. dia tu mcm penghibur kt dlm ofis aku.. kalo sehari dia x dk.. sunyi sepi ofis mcm kena langgar garuda.. next week akan ada technician baru.. pompuan.. wey.. leh ka nk bt keja.. adoi.. selalu technician ni org laki la senang skit.. nk suruh panjant san.. panjat sini.. hahaha.. kena bocor sana sini.. dia nk ghabat gena.. (bahasa kedah aku) mmpp... pasni x dk la sapa2 nk gaduuh mulut dgn aku.. sblm2 ni kalo dia ada keja hinggaq kt telinga aku.. tp xpa.. syok gak sekali sekali kelai manja... muahaha.. anyway thank tu my friend.. umur panjang kita jmpa lagi.. ntah2 x jadi pindah.. kuang..kuang..kuang... tp ingat Man Wayar.. Disneyland Hong Kong menanti kita... kui..kui..kui...

Layanzzzzz....